در همین زمینه حجتاله فیروزی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به بیان نظرات خود پرداخت.
عامل وضعیت نابسامان صنعت خودرو را چه میدانید؟
طی سالهای اخیر شاهد بیش از چهار میلیون تقاضای کاذب در بازار خودرو بودهایم. متاسفانه سوءمدیریت در کنترل نقدینگی موجب جذب سرمایههای سرگردان در بازار خودرو شده، از طرفی تولید سالانه حدود ۹۰۰ هزار دستگاه خودرو در حالی است که تقاضا واقعی خودرو در کشور بین یکمیلیون ۳۰۰ هزار تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو بوده، که ناترازی عرضه و تقاضا در بازار خودرو را به همراه داشته است.
بهترین راهکار برای عبور از این وضعیت چیست؟
مدیریت نقدینگی از طریق ایجاد بازارهای مالی جذاب و سودآور ازسوی دولت، حمایت از تولیدکننده داخلی در راستای رشد تولید و همچنین واردات خودرو از مهمترین اقداماتی هستند که میتوانند تقاضا در بازار خودرو را کاهش دهند و به تعادل عرضه و تقاضا در بازار خودرو کمک کنند. جو روانی جامعه نیز فضای سنگینی را بر بازار و صنعت خودرو حاکم کرده است. متاسفانه عدهای با مقایسه خودروهای داخلی و خارجی به جو روانی در بازار خودرو دامن میزنند در حالی که چنین سنجشهایی پایه و اساس علمی ندارند پس بهتر است در چارچوب قواعد علمی به بررسی مسائل در صنعت خودرو بپردازیم.
علت اصلی اینکه برخی از صنعت خودرو انتقاد میکنند، چیست؟
اظهارات غیرکارشناسی در حوزه خودرو ازجمله عوامل تضعیف این صنعت است. اگرچه انتظارات مردم از صنعت خودرو به جا بوده و خودروسازان نیز بر وجود ضعفهایی در صنعت خودرو واقف هستند اما نباید اجازه داد عدهای این صنعت مادر با سابقه ۵۰ساله را که نقش مهمی در اشتغالزایی کشور داشته است، تضعیف کنند.